DELUXE

Tanévkezdés, ahogyan egy magyar kézműves megálmodta

Épp a napokban volt egy nagyon érdekes beszélgetésem valakivel. Egy ismerősöm arról panaszkodott, a méregdrága iskolatáska, tornazsák, tolltartó alig egy évet bírt ki, de muszáj a drágát venni, mert ez státuszszimbólum az iskolás gyerekek körében. 

Az az igazság, én nem vagyok az a típus, aki előszeretettel szól bele más családok – főleg pénzügyi – dolgába, de azt a véleményemet nem rejtettem véka alá, hogy szerintem a mai diákokat (látom a saját gyerekeimen is) nem az iskolafelszerelések márkája határozza meg. Két olyan státuszszimbólum van, ami sajnos igazán számít a gyerekeknél: az okostelefon és az edzőcipő. Semmi más nem bír akkora fontossággal, mint ez a kettő. 

Aztán eszembe jutott az, hogy a világon a legmenőbb mégiscsak az, ami totálisan egyedi. Ami nincs másnak. Ami nem tucattermék. Ezért megkérdeztem Kincses Annamáriát, az “AncsaKincse” nevű oldal kézműves mesterét, vajon ő, mint kézműves, hogyan készül a tanévkezdésre.

Ismerjétek meg Annamáriát és munkáit:

Engedjék meg, hogy pár szót mondja az „AncsaKincse” születéséről. Évek óta foglalkozom ékszerek és más egyedi dolgok készítésével. Ez idő alatt sokféle technikát kipróbáltam. Az általam készített dolgok egy részét ismerősöknek, barátoknak, rokonoknak ajándékoztam, de egyre több halmozódott fel. És ekkor jött az ötlet, hogy munka, valamint két kisgyermek mellett kipróbálom magam egy vállalkozás tulajdonosaként is.  Így szeretném eljuttatni másokhoz is a „kincseimet”. A vállalkozásom még nagyon fiatal, úgymond „gyerekcipőben jár”!  Én viszont azon dolgozom, hogy a hobbym legyen a munkám. 

Az ékszerkészítés mellett mostani nagy kedvencem a varrás. Szívesen készítek ruhán kívül bármit. Leginkább egyszerübb táskák, feltekerhetö ceruzatartók, tüllös kislánytáskák készülnek a kezeim alatt. Újdonságként készítek zsebpénztartót, ami kulcstartóként is használható, illetve jópofa szörnyikés uzsonnástáskát. Készül a hozzá illö tornazsák is – ezek mind tökéletesek a tanévkezdéshez. 

Magyar kézműveseket felsorakoztató további bejegyzéseim IDE kattintva láthatóak!

A kézműves marketing zártkörű klubot a facebookon ITT találod.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!