DELUXE

Az egyetemi docensasszony felajánlása egy cserdii diák számára

A baranya megyei Cserdi nevű községről nemsokára konkrétabban is szeretnék foglalkozni. Egész egyszerűen nem lehet elmenni amellett az elképesztő dolog mellett, ahogyan Cserdi polgármestere gyakorlatilag életre hívta az igazi csodát. A romák lakta faluban ég a kezek alatt a munka: biogazdaságok nőttek ki a semmiből és egy olyan közösség kovácsolódott össze, amelynek híre szerencsére már eljutott az egész országban. 

Bogdán László, Cserdi 43 éves polgármestere mert nagyot álmodni. Egyáltalán…….mert álmodni. Ki merte mondani, hogy az, amiben Cserdi lakosai élnek, nem jó. És nem elég várni a sült galambot, hogy jobb legyen. Azért tenni kell. 

Tettek és tesznek érte, amiért mélyen meghajolok Bogdán László előtt.

A legutóbbi hírek arról szóltak, Cserdiből sok roma gondolkodik a továbbtanulásban. Erre kapta fel a fejét a Budapesti Műszaki Egyetem egyik docense, Szabó Julianna, aki azonnal levizsgázott a szememben emberségből.

Nézd meg, mit ajánlott fel:

Tisztelt Polgármester úr, kedves Cserdiek!
Szabó Julianna vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem docense. Évek óta figyelem elkötelezett és kiemelkedően sikeres munkájukat. Különösen melengeti a szívemet az a figyelem, ami a cserdi gyerekek iskoláztatását követi.
Miután saját lányom, Anna már kirepült és egyetemi tanulmányait külföldön folytatja, vele egyetértésben elhatároztuk, hogy szobáját annak az első cserdi lánynak ajánljuk fel tanulmányai idejére, aki valamelyik budapesti egyetem vagy főiskola nappali tagozatára bejut. 
Tudom, hogy a fővárosi egyetemi tanulmányok sokszor lehetetlen követelmények elé állítják a családot, és a városba szakadt gyerekek is könnyen elveszítik a fonalat támogató családi háttér nélkül. Ezért a szobához természetesen háromgenerációs családunk támogatása is járul.
Kérem, éljenek a lehetőséggel!
Üdvözlettel
Szabó Julianna

fotó: pecsma.hu

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!