DELUXE

9 termék, amiért indokolatlanul sokat fizetsz

Bemutatok 9 olyan terméket, amit megveszel, pedig ha tudnád, mekkora haszonnal vásárolod meg őket, talán kétszer is meggondolod. Listám kakukktojása a benzin, amelynek literára jelenleg is a 400 forint körüli összegnél mocorog. Ennél a terméknél nem igazán a vállalkozói haszon, hanem az adótartalom az óriási, az általad fizetett árnak csupán 39%-át költöd ténylegesen benzinre. 

A többi az adó. 

De most jöjjenek azok a termékek, ahol szemérmetlenül sokat kérnek tőled valamiért, aminek a beszerzési vagy előállítási költsége minimális.

Egy nagy doboznyi popcorn, ha boltban vásárolod, kb 250 forint. Már ez is túlzás, de még azt mondom, elfogadható. Körülbelül 80-100 forintból van meg ugyanis, ezt jó, ha tudod. Aztán ha elmész a moziba 1200-1500 forintot is elkérnek érte, te pedig kifizeted. 

Egy lángos, ha otthon készíted, durván 100 forintból megvan. Ha még jól megküldöd sajttal, tejföllel, akkor ha 250 forintot mondok, már nagyon sokat mondtam. A piacon 400 forintot kérnek el érte, kézműves vásárokon már 800-1000 forintot perkálsz le. 

A legmárkásabb szemüvegek előállítási költsége durván 8000 forint és akkor már annyira multifokális, hogy elájulsz tőle, miközben az optikában 60.000 forint alatt nem igazán találsz.

Jó, ha tudod, hogy egy sms költsége zömmel el sem éri az 1 forintot a szolgáltatónak. Te mennyit fizetsz érte? A 9 forintos sms már olcsó, ugye? De vannak tarifák, ahol 30-40 forintot is elkérnek érte. 

Iphone: azt azért valljuk be, egy szem alma 250 ropiért igencsak csücskös. A legmenőbb Iphone készülékek körülbelül 66 ezer forintba fájnak bekerülési áron, te pedig vígan megveszed őket négyszer ennyiért. És még van, aki sorba is áll érte. 

Palackozott ásványvíz: igazából a csomagolást vásárolod meg, meg a gyári munkások fizetését és a nagy főnök Audiját, de szerintem ha tudnád, hogy a te száz forintodból igazából hány palackkal vehetnél, húznád a szádat. 

A maximálisan vicc kategória. Két és fél liternyi fagyott vízért elkérnek 800 forintot és voilá, íme a csomagolt jégkocka. Az igazán “Anyám borogass” kategória.

Végy egy szem krumplit, vágd fel spirálosan, fűzd fel egy hurkapálcára, sózd meg és már legalább 30 forintodba került a művelet. Aztán add el 500 forintért. Ennyi..

Van borász ismerősöm, egyet értek vele, amikor azt mondja, az igazi bor, amely igazi szőlőből készült, körülbelül 1000 forintba kerülhet a boltok polcain, már palackozva. Ami ennél olcsóbb, az valószínűleg hamisítvány. De ne akarj étteremben vásárolni egy üveg jobb féle bort, mert az a 8000-10000 forint, amennyit elkérnek érte, szinte fáj. 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Katalin Ballane Kincses says:

  Ebben az országban mindenhol átvernek. Vettem egy szőnyeget Svédországból 41 ezer forint, / Kelim, gyapjú,kézzel szövött , új /szállítással együtt. Magyarországon ezt 110 ezerért adják a belvárosi szőnyegkereskedők.

 2. József Molnár says:

  És ennek a “cikknek” az elolvasása???

 3. Györgyi Buza says:

  Magyar mondás: “Amíg lószar van, addig veréb is van.”

 4. Jecs Imre says:

  Hol tankolsz 400 ft ért? Csak mert szeretném azt a helyet elkerülni felénk 330 de még a pályák mellet sem több 370 nél

 5. Mikor vásároltál legutóbb SZTK “szemcsit” Túl sok fogalmad nincs ezekről. Sem minőség, sem forma. Tudod aki állandóan “szemcsit” hord utcán is, nem mindegy hogy néz ki, főleg egy nő! Nem tapsoltam Matyinak, de te biztosan, ha ennyire tudod! És biztos vagyok benne nem hordasz “szemcsit” Tudod nekem 66 év tapasztalat áll mögöttem! pár “szemcsit” elhasználtam már! Szóval azt hiszem némi rálátosm van!

 6. Vannak szakértők, nem Habonytól kell tanácsot kérni! A másik dolog: a komoly, tradicionális nálunk pont dupla áron számolja ugyanazt, amit az OFOTÉRT. 66 éve hordok szemüveget, végigjártam már minden formát, és legjiobban az OFOTÉRT váltbe.

 7. Alma Gránát says:

  A cikk írónak fogalma sincs a minőségi szemüveglencse gyártásról. Egy komoly multifocális, progresszív lencse előállítási ideje és ktsg.-e (Rodenstock, Zeiss) ebbe az árkategóriába nem fér bele. (3 év garancia is
  van hozzá). A kínai kategória a lencsék legalja, ami a nagyobb optikai cégeknél kapható, azt nem nevezném optikai lencsének. A Kormány az honnan értene hozzá? Ezért érdemes komoly Tradicionális Privát Látszerész szaküzletben vásárolni, ahol még megvan a szakmaiság, hozzáértés, minőségi választék és jóval kedvezőbb árak a Multihoz képest.

 8. Janos Molnar says: (előzmény @a14x91n)

  Anno SzTK. szemcsi kb. 300 Ft-ba került. Aztán a Nép az Istenadta Nép kiharcolta magának a 60000 Ft-os szemüveget. Ott tapsikolt a Kossuth téren amikor beszari Szűrös Matyi kikiabálta, hogy Magyarország köztársaság.

 9. Meliskó György says:

  Tulajdonképpen minden termékre, szolgáltatásra igaz: annyiért adják, amennyiért megveszik…

 10. a14x91n says:

  Igen? és miért engedi a kormány? Nekem legjobban a szemüveg fáj, nincs autóm, nem járok vendéglőbe Viszont 10 éves korom óta szemüveges vagyok. Ez nem luxus cikk, mi az ,hogy az Ofotérttól kezdve a magán cégekig több száz százalékos haszonnal értékesítik a szemüveg lencséket?.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!