DELUXE

11 tény Észak-Koreáról, amely hallatán örülsz, hogy Magyarországon élsz

Észak-Korea a világ legelszigeteltebb és egyik legszegényebb országa. Diktatúrájáról, mély szegénységéről, de akár nevezetességeiről szinte kizárólag sokad kézből értesülhetünk, hiszen az országból fotókat, videókat sem lehet kicsempészni. Íme 11 elképesztő és sokkoló tény, amik miatt összetehetjük a két kezünket, hogy Magyarországon élünk. Vagy legalábbis……nem Észak-Koreában.

1.) Csupán három televíziós csatorna fogható, amelyek délután öttől az esti órákig sugároznak. Zömmel politikai beszédeket. 

2.) Nem tanácsos Észak-Koreában bűncselekményt elkövetni, ugyanis a hatályos törvények szerint ha valaki bűnözik, egyúttal a családját is börtönbe csukják, egészen három generáción keresztül “fel vagy le”, tehát nagyszülőkig, unokákig. 

3.) 28 féle frizura az elfogadott és slussz. Egy 2013-ban született törvény megszabja, milyen az észak-koreaiakhoz méltó hajviselet és attól eltérni főben járó bűn. 

4.) Észak-Koreában nem menő a kosárlabda amerikai pontrendszere. A sport szabályai teljesen mások, mint a nemzetközileg elfogadott, például az utolsó három percben lőtt kosár már nyolc pontot ér. 

5.) Nincs ám olyan, hogy ha valaki Pfenjanban szeretne lakni s dolgozni, akkor odamegy és ott él. Külön államfői engedéllyel élhet bárki is a fővárosban, csakis a gazdagabbak, a sikeresek kapnak erre engedélyt.

6.) Az észak-koreai diákok szüleinek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha taníttatni szeretnék gyermekeiket. Miközben pénzük alig van, a gyerekeknek az ingyenes oktatás keretein belül még az iskolai széket is ki kell bérelniük, meg külön kell fizetni, ha hideg időben fűtött ingatlanban szeretnének tanulni. 

7.) A mai napig léteznek koncentrációs táborok, ahol közel 200.000 ember szenved.

8.) Mendemondák keringenek, de valószínűleg a hír igaz: ebben az országban van a legtöbb katona, közel 1,2 millió fő. 

9.) Észak-Koreában nem 2017 van, csupán 105, ugyanis Kim Ir Szen születési évét számítják nullának.

10.) Illegális dolog Bibliát tartani otthon. A keresztény Biblia ugyanis a nyugati hitvilág tiltott könyve. Birtoklásáért akár ki is végzik az embert.

11.) Semmi más olyan könyvet nem olvashatsz, amely a Nyugatról érkezik. A turistákat sem engedik be az országba ha tiltott zene, könyv vagy magazin van náluk. Márpedig zömmel csak ilyen műveket vinnének be. Búcsút is inthetnek könyveiktől.

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Béla Lenkovics says:

    Még egy FIDESZ győzelem, pár 100.km. kerítés,és mi is “ZÁRT-OSZTÁLY”leszünk!!!Nyugatról szóló híreket, a “HABONY” média szolgáltatja!!

  2. Kiss Gábor says:

    Határátkelőblog

    egy magyar északkoreában


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!