DELUXE

A kínai milliárdos nagy titkot árult el

Egymás után legalább háromszor kellett elolvasnom Jack Ma, az alibaba.com megálmodójának, mellesleg Kína leggazdagabb vállalkozójának sorait. Nem azért, mert nem értek vele egyet, hanem mert annyira szíven döfött. A “szegénységtudat” szó jutott eszembe, mert bizony, ez a szó létezik. Ez a szó vezérel oly sok, itthon élő embert, akik napról napra küzdenek, napról napra élnek, s akik úgy érzik, erejük, energiájuk végéhez értek. 

Életem során nem egyszer tapasztaltam én is totális kilátástalanságot, amikor reggel felkelsz, de a nap ugyanolyan sötét marad, mintha a Nap fel se kelt volna a fejünk felett. A szegénységtudat egy gyilkos dolog. Kereteket ad, amikből pillanatok alatt börtön lesz. A saját magunk börtöne.

Éppen ezért vedd úgy Jack Ma sorait, mint egy óriási titkot. Olvasd el. Újra és újra. És meríts erőt belőle, gondolt át szóról, szóra, mert az erő benned van, hogy változtass azon, amiről talán úgy érzed, lehetetlen.

Jack Ma, az alibaba.com alapítója (Kína leggazdagabb embere) mondta:


“Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni. Add ingyen, ők azt hiszik, csapda. Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz. Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük. Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk. Mondd, hogy tradicionális üzlet, azt felelik, túl nehéz. Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM. Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik. Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.
Mindegyikükben van valami közös:
A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.
Csak kérdezz rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.
Ahelyett, hogy a szíved remegne gyorsabban, miért ne csinálj valamit gyorsabban, ahelyett, hogy csak agyalnál valamin, miért ne tégy valamit érte. A szegényekben egyvalami közös:
Egész életük a várakozásról szól.”

 

fotó: business insider

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen igaza van de a dolgok nem ilyen egyszerűek.Az emberek se egyformák.Annak kinek a pénz “csinálásához” van tehetsége az egyet tud érteni vele,de nem mindenki képes rá.Azért azt állítani hogy mindenki ingyen akar mindent az túlzás.Szerintem azokat is jobban meg kell becsülni,és meg fizetni akik más dologhoz értenek .Az aki sok pénzt tudnak “csinálni” ne akarjon éhbérért dolgoztatni.Na de sokan sok félék vagyunk és vannak akiknek semmi se elég.

  2. Hügi Agnes Fanny says:

    Tokeletesen igaza van. Ez a forumokon is latszik. A ragalmazas, masok zsebeben turkalas, az irigyseg, kovetelozes, es nem utolso sorban, minden ingyen kellene!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!