DELUXE

Tízezer szobás luxusszálloda, amelybe vendég még soha nem tette be a lábát

Az 1930-as évek közepén a náci rezsim mindenben a legnagyobbat, a leglátványosabbat szánta követői számára. Legyen az gyár, szobor, iskola vagy propaganda kiadvány. A Nemzeti Szocialista Német Párt többek között fel akarta építeni a világ legnagyobb szállodáját is. A munkálatokat 1936-ban el is kezdték, mégpedig Rügen szigetén, a Balti-tengeren, ugyanis a Führer, Adolf Hitler a világ legnagyobb tengerparti nyaralóját szerette volna saját magának s hű embereinek.

A húszezer főt befogadó, összesen tízezer szobás hotel építése három év után abbamaradt, mivel kitölrt a II. világháború. 

A szálloda soha nem fogadott vendégeket, az elmúlt majd’ nyolcvan év alatt az enyészetté vált, s immár elindult a végleges rothadásnak. Nem maradt belőle más, mint egy monumentális mementó a borzalmakra. 

Kapcsolódó bejegyzés: Adolf Hitler tehetséges festőművész is volt, képein kiskutyák, tájképek, városjelenetek. Elképesztő a tömeggyilkos másik oldala: IDE kattints!

fotók: gettyimages, youtube, metro

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szürti János says:

    Na merci asszony kedvenceinek ott a szállás.

  2. Kitty Németh says:

    Ha a helyesírás is olyan volna, mint egyes képek, talán. Ocsmány eszme, pocsék valóság.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!