DELUXE

Bud Spencer, Elvis és A keresztapa Cadillacje Magyarországon

Ha idén valaki a Balaton környékén jár és egy pici Amerika-érzést is szeretne magába szívni, mindenképpen látogasson el Keszthelyre a Cadillac Múzeumba. 

Mi még tavaly jártunk ott, amikor a legnagyobb nyár kellős közepén sikerült beleszaladni abba a négy napos igazán őszi időjárásba. Augusztusban. Tudjátok. Ahogy azt az ismert közmondás is tartja, “Akkor kell menni amikor jól “esik” … 

Szóval esőprogramként találtunk rá a múzeumra. Családunk férfi tagjai erősen vonzódnak mindenhez, ami amerikai és igazán az volt az érzésem, hogy nem apa és fia rohangál a kocsik között, hanem két 10 éves.

Mondjuk, volt olyan kocsi amelynek láttán a lányokat is elkapta a térdremegés.

A múzeumban olyan kuriózum gépjárművek találhatóak, amelyekkel az ember eddig csak és kizárólag a moziban, vagy tévében találkozott. 

Amikor azt gondolod, hogy az amerikai kocsik nagyok, gondold át még egyszer. Nem nagyok. Óriásiak! Elképesztően nagyok! Gondold el a sztenderd európai autókat. Amibe beül Apa, Anya, picit mindig összeér a könyökük … Az olyan kedves kis érzés. Nos, ezekben a kocsikban nincs ilyen. Ugyanis Apa és Anya mellé bőven befér előre Józsika és Pistike is. Valamint a Nagymama, a Blöki, Maffia, a macska … Szóval, nagy. 

A kiállítás érdekessége, hogy minden kocsinak megvan a maga kis sztorija. Az egyik Elvis kedvenc autója volt, a másik valódi szereplője volt a Keresztapa című filmnek, mégpedig az esküvős jelenetben volt látható, a harmadiknak a színe unikum, a negyedik egy garázsban állt 40 évig, alig pár száz mérfölddel a számlálóban, az ötödik pedig PONT olyan, mint amilyet Bud Spencer használt az ExtraLarge sorozatban … A kocsik mellett tehát azok történetét végighallgatni is szenzációs. 

Látni ezt a tömény szépséget és erőt (a műszaki tartalommal nem akarok senkit untatni), felejthetetlen. Ha Keszthelyen jártok, szánjátok rá azt az egy órát. Megéri. 

fotók: Saját

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!