DELUXE

Téged is vár a XI. Makettinfo Kupa – Hara István emlékverseny, Jászberényben

Téged is vár a XI. Makettinfo Kupa – Hara István emlékverseny, Jászberényben

Ismét itt a nyár, és ismét nyakunkba vesszük az országot. Most Jászberénybe látogatunk el, a szokásos nyár eleji makettkiállításra. 
 
A makettezők különös emberek. Nem csapkodják egymást ponttyal (lásd: http://bouvet.cafeblog.hu/2016/06/05/a-makettezok-nem-csapkodjak-egymast-ponttyal/), roppant türelmesek, és barátságosak. Persze biztos van kivétel, de aki június 3.-án 4.-én ellátogat a jászberényi Ifjúsági Házban megrendezésre kerülő a XI. Makettinfo Kupa – Hara István emlékversenyre, valószínűleg a barátságosabb fajtájukkal fog találkozni. 
 
Kivéve a Szikla. Ő morci … De ez csak álca, ne higgyük el amit látunk. 
 
Ennek a makettversenynek több különleges és fontos része van, ami kiemeli a többi verseny közül. Persze minden verseny egyedi a maga módján, de itt egy kicsit mégis mindennél másabb az érzés. 
 
Az, hogy az ember egy igazi szocreál, beton építésű ifjúsági házban lődörög körbe körbe, és nézegeti a szebbnél szebb alkotásokat, 30 fok körüli külső átlaghőmérséklettel (belül ez egy kicsit több, de ki foglalkozik vele) az egy dolog. A retró életérzés kézzel fogható. 
 
Az hogy ez a verseny kiemeltként szerepel a hazai polgári jármű makettezők naptárjában, az már mutatja a verseny minőségét. Ilyenkor szalonautó minőségű makettek borítják az asztalokat, a kamionokkal, és éppen driftelő versenyautókkal vegyesen. 
 
Az hogy a rendezvényen elsősorban a gyerekek azok akikre figyelnek a díjazáskor, felejthetetlen élményt biztosít mind a lurkóknak, mind az eredményhirdetéskor boldogan picsogó anyukáknak (és a titokban a szemük sarkában könnycseppet elmorzsoló apukáknak is). 
 
Az, hogy minden alkalommal, szombat este a hosszú idő óta összejáró makettezők közös vacsorára ülnek össze – kivétel nélkül – mindezt a verseny szervezők meghívására, szintén unikum.  
 
És ezen a kiállításon adják át az Elektrolakatos Különdíjat. Elektro – Hara István – megbecsült és köztiszteletben álló tagja volt a magyarországi makettezőknek. Munkája, hozzáállása, segítőkészsége, embersége olyan példa, amelyet követni kell. Szomorú, hogy István nem lehet velünk többet, de szellemisége erőt adhat másoknak, hogy többet tegyenek a makettezés, mint hobbi, minél szélesebb körben történő megismertetéséhez. Legyen az utánpótlásnevelés, versenyszervezés, illetve bármi olyan téma, amely által jobban megismerik kis közösségünket. 
 
Mindenképpen érdemes meglátogatni a rendezvényt annak, aki arra jár. A belépés díjtalan, az élmény garantált.  
 
A fényképek a 2015-ös kiállításon készültek. 
 
 
 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!