DELUXE

Hétköznapi tárgyak méregdrágán

Hogy kinek, mi a luxus, arról lehet folytatni egy parttalan vitát, de minek? Arról is felesleges beszélgetni, vajon bizonyos tök hétköznapi tárgyak közül ki, miért vesz le a polcról egy olcsóbb márkát vagy épp drágábbat, hiszen különbözünk, különbözik az az ingerküszöbünk is, milyen célból mennyit költünk. 

De nálam például nagyon sok terméknek meg van az a lélektani értéke, ami felett már nagyon fáj pénzt kiadni rá. 

A most következő listán tényleg teljesen hétköznapi, minden nap használatos dolgokat látsz majd, amelyeket zömmel folyamatosan vásárolunk is – kérdés, mennyiért. Ezek a termékek viszont olyan áron kaphatóak, amikre én azért már felteszem a költői kérdést: mégis miért? Tényleg szükség van egy olyan tekercs vécépapírra például, amely milliókba kerül? Miközben…..ugyanoda kerül, mint az átlagos három rétegű a Tesco-ból?

Ez a ceruza közel 3,5 millió forintba kerül. Vajon a fehérarany-gyémánt kupak is ugyanúgy végzi? Picit megrágicsálva?

400 millió forintos (nem elírás, 1,5 millió dollár) tekercs vécépapírnál inkább felnyög az ember. Minek?

A képen egy százezer dolláros borotvát láthatunk, a zafír pengéi valószínűleg babapopsit varázsolnak az urak arcára. Zaffiro márkanevű borotváról beszélünk, átszámítva majdnem 30 millió forintért.

Monopoly-t szerintem mindegy, hogy 12 ezer forintért, vagy – ahogyan a képen látható – négymillióért vásárolunk: a dobókocka így is, úgy is eltűnik. Mindig. 

Ez egy Nesmuk márkájú konyhakés, potom másfél millió forintért:

Díszdoboz dukál ehhez a Falke típusú zoknihoz, amelyért 320 ezer forintot is elkérnek, akciósan:

Azt kell mondjam, női szemmel ez a fülhallgató nagyon bájos. Aprócska gyémántjai bizonyára extra zenei élményt juttatnak a fülünkbe, ára 180 ezer forint. 

Erre a kézzel készített, limitált vécédeszkára óvatosan ülj rá, majdnem százezer forint: 

Mentolos fogkrémnél nálam a lélektani tanár maximum kétezer forint, ez mondjuk 27 ezer forintba kerül: 

Eddig a pillanatig nem voltam tudatában annak, hogy nekem ennyire tetszenek a csillogó-villogó dolgok, de már a fülhallgatónál kezdtem gyanús lenni saját magamnak. Nos, a képen látható teás kanna is tökre tetszik, sőt, szerintem gyönyörű. Azért a 825 millió forintért már lehet is gyönyörű, nem igaz?

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!