DELUXE

Ilyen lenne a szétdarabolt Európa térképe

A Reddit oldalán  posztolt képet egy Spartharios nevű felhasználó készítette. Rajta Európa országai láthatóak, egy kicsit másképp. Úgy, ahogyan kinéznének, ha minden ország, államon belüli állam, uraló népség elszakadna az anyaországától, vagy visszavándorolna oda, ahová amúgy kéne tartozniuk. 

A kép igazán meglepő és nem győzöm hangsúlyozni: fikció.

Két európai ország gyarapodna egyébként területeit tekintve, nem fogjátok kitalálni, Írország mellett melyik ország lenne nagyobb? 

Bizony, hogy Magyarország. Mégsem a Trianon előtti állapotokat mutatja a kép, mivel a jelenleg Romániához tartozó Erdély is és Székelyföld is külön-külön országként látszódik. Ahogyan Vajdaság is külön ország lenne, függetlenül Szerbiától. 

A képet nagyobb méretben és kinagyítható állapotban az első mondatomban látható kék betűs direkt linkre kattintva láthatjátok. 

Kapcsolódó bejegyzés: Európa ezer éve..

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Tünde Molnár says:

  Úgy látom a magyarok nem kaptak semmit, még nemzetiségi alapon sem. Jó nagy barom volt, aki ezt csinálta…trianoni határokat szépen betartva.-..

 2. János Bogárdi says:

  Úgy látom a jelenlegi helyzetnél mi csak nyernénk rajta,de nekem a Francia módosítás tetszik a legjobban az új térképen.

 3. Árpád Moór says:

  Az ismételten forrás megjelölés nélküli,nevesincs firkász cikke elgondolkodtató. Érdekelne, hogy mire alapozza a forrás ezt a fikciót. Közvéleménykutatás,politikai szándékok,történészek tanulmányai,stb,stb?
  Érdekes gondolatmenet,bekövetkezte a népek békéjét hozná vagy háborúságot?
  Ami az előttem kommentelő szintén a forrást hiányolja 10 szóban-a valóságban csak 8 lehetne-6 helyesírási hibával.

 4. Pintér Zoltán says:

  Ezt a szét darabolást honnan vétetek nem akarom el hini.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!