DELUXE

A ház, amit még Donald Trump sem tudott megvenni

Ez a kép 1972-ben készült egy olyan ingatlanról, amely úgy írta bele magát a történelembe, mint a ház, amelyet még Donald Trump sem volt képes megvásárolni. Mert útját állta egy erős és öntudatos nyugdíjas néni, Vera Coking, aki ma már bőven elmúlt kilencven éves. 

Az ingatlan vadregényes története 1961-ben kezdődik, amikor Coking és a férje megvásárolta azt. Az épület a 127 South Colimpia Place-n található, Atlantic City-ben. Az akkori vételár mindössze 20.000 amerikai dollár volt. 

A hetvenes években egy médiamogul, Bob Guccione egymillió dollárt kínált a házaspárnak, hogy adja el neki az ingatlant, de Vera Coking kijelentette, nincs az a pénz, amiért ő megválna ettől a három szintes, 29 szobás épülettől. 

Az épület tehát ottmaradt, Bob Guccione pedig elkezdte körbeépíteni azt. Egy hotelt és egy kaszinót tervezett, amelynek építésébe 1978-ban fogott hozzá. 1980-ra viszont Guccione pénzcsapja elapadt, az építkezés abbamaradt. Egészen a kilencvenes évek elejéig egy acélszerkezet rontotta a városképet, amely azt bizonyította, itt talán valami nagyobb beruházást szerettek volna, amiből nem lett semmi. 

Az acélszerkezetet 1993-ban lebontották, nem maradt más, mint egy üres telek, közepén Vera Coking épületével. Ekkor lépett a képbe Donald Trump.

Ő is kaszinót és szállodát szándékozott építeni a telekre, de Coking házára is fájt a foga, mivel az lett volna a tökéletes pötty a térképen arra, hogy felépüljön egy limuzinparkoló. Első körben Trump 251 ezer dollárt kínált a néninek a ház megvételére, jegyezzük meg, hogy ez konkrétan negyedannyi, mint amennyit anno Guccione ajánlott. 

Vera Coking, aki akkor már 32 éve boldogan élt a saját házában, természetesen Donald Trumpot is elküldte melegebb éghajlatokra. 

Ekkor Trump a városvezetéshez fordult, városképi jelentőségű beruházásnak minősíttette a szálloda felépítését, így a város követelte Coking asszonyt, hogy adja el az ingatlant. 

Vera hajthatatlan maradt, bírósághoz fordult. Közel két évtizedes jogi hercehurca vette kezdetét, amelyben Vera Coking rendületlenül képviselte érdekeit. Végül totális patthelyzet alakult ki, ugyanis Vera az életkorára hivatkozván, 2010-ben átruházta az ingatlan tulajdonjogát a lányára és egy idősek otthonába költözött.

Ezt követően az ingatlant végül csak megvásárolta egy olyan cég, amely Trumphoz köthető, 583 ezer dollárt fizettek érte 2014. júliusában. Ez a cég viszont 2014. novemberében ledózerolta az ikonikus épületet, így végülis nem valósult meg Trump álma a limuzinparkolóról. 

A Trump Plaza viszont azóta is ott ácsorog Atlantic City-ben. Ez a kép még 2014-ben készült, mielőtt Vera Coking házát végleg leradírozták a térképről.

fotók: wikipedia, dailymail, AP

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!