DELUXE

Aston Martin: A Vörös Dög jótékonykodik

 Az Aston Martin 1913 óta gyárt sportkocsikat, és a neve az évek folyamán egybeforrt a minőségi brit sportkocsigyártással.

Az első igazán híres Aston Martin a “Goldfinger” című James Bond filmben feltűnő DB5-ös lett.

 
forrás: Wikipedia

Ezek után már nem csak Angliában, hanem a világ szinte minden részén megismerték a márkát. Innentől minden James Bond filmben szerepelt egy-egy Aston Martin. 

 

Az Angol Királyi Légierő nagy múltú és igen büszke szervezet. A Red Arrows bemutató repülő kötelék a “RAF “arca” és nagykövete. Ez az akrobatikus műrepülő csapat a legjobb pilótákból áll. 

forrás: Red Arrows 

A RAF Benevolent Fund – RAF Jótékonysági Alapítvány – 1919 óta, független szervezetként segíti a RAF-al kapcsolatban álló családokat, bármiben amire szükségük van. A gyerekeknek külön ösztöndíjat hoztak létre.  Segítik az aktív állományban lévőket, a szolgálat közben megsérült személyzetet is. Több múzeum fenntartásában aktívan rész vesznek. Elképesztő ez a fajta segítség és hozzáállás! Igazán tanulhatnánk tőlük egy picit. 

Többször is előfordult már, hogy ezen nagy múltú angol szervezetek összefogtak, és valamivel meglepték a világot. Az Aston Martin a Red Arrows-al összefogva, az alapítvány javára felajánlott egy igazán különleges sportkocsit. 

ASTON MARTIN VANQUISH S RED ARROWS CAR

A kocsiból egyetlen egy példány készül. Elkészítették a legexkluzívabb Aston Martint, speciálisan a Red Arrows színre festve, és feliratozva. Ebből a kocsiból tényleg egy darab van az egész világon. 

A Vanquish S legújabb modellje 5935 köbcentis, V12-es motorral épül, 603 lóerős, 324 kilométer/óra végsebességre képes, és 3.5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A “széria” kocsikat mostanában kezdték kiszállítani a vevők részére. Fogyasztói ára Németországban 263.000 Euro (kettőszáz-hatvan-háromezer) azaz megközelítőleg  80.000.000 forint (nyolcvan millió).

A speciális festésű kocsihoz most bárki hozzájuthat. Annyi a dolga, hogy vesz egy 20 fontos tombolajegyet, és bízik a szerencséjében. A link megtalálható a forrásmegjelölésben. 

 

És a végére egy videó is

Forrás: Royal Air Force Benevolent Found

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!