DELUXE

5 hihetetlen közlekedési szabály a nagyvilágból

Annyira megnyíltak a határok, ma már tényleg a távolság nem akadály. Így most öt olyan szabályt mutatok neked, amikről jó, ha tudsz. Elvégre mi lenne veled, ha ezt a bejegyzést most nem olvasod el, miközben pont gorillát akarsz szállítani az USÁ-ban?

Érzed, milyen hasznos lesz?

1.) Miközben Thaiföldön tilos fürdőruhában vagy egy szál gatyában autót vezetni, úgy Németországban akár teljesen pucéran is megteheted. A németek ugyanis úgy gondolják, a te autód, a te várad, azt csinálsz benne, amit akarsz. Viszont ha mezítláb vagy és balesetet okozol, a biztosító nem fizeti ki a károd. 

2.) Természetesen állatot lehet szállítani az autódban. Olaszországban viszont csak úgy jogszerű kutyát szállítani, ha őt is bekötöd a biztonsági övvel. Az USA Massachusetts államában viszont gorillát csak és kizárólag az anyósülésen engedélyezett szállítani!

3.) Oroszországban büntetés jár azért, ha koszos az autód. Mit szólnál, ha ezt itthon is bevezetnék?

4.) Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában egy érdekes szabály bonyolítja a lakók életét: úgy próbálják a dugókat mérsékelni, hogy minden nap kizárnak egy-egy rendszámvégződést a forgalomból. Hétfőn például azok nem vezethetnek, akiknek rendszáma 1-re vagy 2-re végződik, kedden a 3-4-esek esnek ki és így tovább. 

5.) Az Egyesült Arab Emirátusokban a tevéknek MINDIG elsőbbsége van: ott és úgy szüttyöghetnek az autóúton, ahogy csak jólesik nekik, te pedig várakozhatsz ezen idő alatt a színarany verdádban.

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!