DELUXE

5 régi babona, hogy sok pénzed legyen

Őszinte leszek: én nem igazán hiszek a babonákban, viszont sodródom az árral és mégis akadnak az életemben olyan apró rituálék, amikhez azért tartom magam. Például van egy kézműves, mini patkó a táskámban, a hálóban található apró Buddha szobor hasát pedig rendszeresen meg szoktam simogatni. 

Az alábbiakban néhány, a pénzzel kapcsolatos babonát mutatok meg nektek. Lesz köztük meglepő és olyan is, amit biztosan másképp csináltál eddig:

  1. Következő alkalommal, amikor fizetést kapunk, az egészet vigyük haza – vagy hagyjuk a számlánkon. Ne költekezzünk túl sokat aznap, csak épp, amit nagyon fontos kifizetnünk. A hiedelem szerint, az újonnan kapott pénz legalább egy éjszakát otthon kell maradjon, a többi megtakarított pénzzel együtt.
  2. “A pénz számolva jó” – tartja az ősi mondás. Számoljuk meg, mindig tudjuk, hogy mennyi pénzünk van a tárcánkban. 
  3. A pénztárcánkban mindig úgy helyezzük el a pénzeket, hogy csökkenő sorrendben legyenek az értékük szerint és az előlapjuk legyen felénk. Vagyis, amikor kinyitjuk a pénztárcánkat, mindig a nagyobb értékekkel nézzünk szembe először. Az is fontos, hogy a bankók ne álljanak fejjel lefelé. 
  4. Mindig tartsunk a pénztárcánkban egy szerencse-bankjegyet. A hiedelem szerint a pénz akkor hoz szerencsét, ha a sorszámának az utolsó két számjegye megegyezünk a születési évszámunk utolsó két számjegyével. Ha még több szám egyezik, az még jobb. Ha találsz ilyen bankót, legyen az a szerencsepénzed.
  5. Ne tároljunk pénztárcánkban se számlákat, se fényképeket, se névkártyákat – csupán a pénz legyen benne. Minden egyéb dolog ugyanis csak elszívja a pozitív energiákat a tárcánkból. (Az enyémben egy kis rajz van, amit a lányom készített valamelyik anyák napjára – vajon az maradhat?)

+1 : Egy alkalommal Albert  Einstein megkérdezett egy tudóst, hogy miért akasztanak az ajtó felé patkót, ha úgysem hisznek a babonákban. A tudós ezt válaszolta: a babonák attól függetlenül beteljesednek, akár hiszünk bennük, akár nem. – Legyen ez az utolsó mondat egyben ennek a bejegyzésnek is a mottója.

Forrás

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!