DELUXE

A világ 5 leggazdagabb országa

Hogyan felelsz arra a kérdésre, ha megkérdezik tőled: melyek a világ leggazdagabb országai? Én valószínűleg Svájcot említeném, meg a Dubai-jal büszkélkedő Egyesült Arab Emírségeket, talán még Japánt sorolnám a listára, utána pedig igencsak elgondolkodnék, hogyan tovább. De lássuk, mi igaz az én felsorolásomból.

5.) Brunei Szultánság

A kicsi ország fő bevételi forrása a földgáz és a kőolaj. Nem meglepő a helyük a listán. Igazán zárt, szinte ismeretlen ország ez, de valami csodálatos lehet, ezt a képet elnézvén. 

4.) Szingapúr

Az arany oroszlánokkal díszített szigetállam újabban gyúr a turisztikára, a nemzetközi kereskedelemre, a gyógyszeriparra és a pénzügyi nagyhatalmuk megerősítésére.

3.) Makaó

Kína “különleges igazgatású területe” az ázsiai Las Vegas, elsősorban a szerencsejátékokból gazdagodott meg a dobogós helyig.

2.) Luxemburg

És nem Svájc! Gondoltad volna, hogy egy picuri, európai miniállam szerepel egyedüli európaiként a listán? 

1.) Katar

A Perzsa-öböl partján lévő ország leggazdagabb státuszát az olajnak és a gáznak köszönheti – de újabban gyúrnak a turizmusra is, ennek következő nagy kiugró pontja a labdarúgó világbajnokság megrendezése lesz.

Forrás: Portfolio.hu.

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!