DELUXE

Felbőgtek a motorok: tavasznyitó amerikai autós felvonulás Szegeden

Hivatalosan is itt a tavasz! A fák rügyeznek, feltűnt pár gólya is a környéken, és a V8-as szörnyetegek kijöttek  garázsból. 

Vasárnap az Amerikai autó rajongók megtartották első – szezonnyitó – találkozójukat Szegeden.

Több ezer köbcenti, ragyogó karosszériák, fiatal és oldtimer autók sorakoztak fel, hogy mindenki megcsodálhassa őket. Mustangok, Corvettek, Cadillacek álltak egymás mellet. Az ember néha azt sem tudta, hova nézzen. Az 1966-os Ford Mustang-tól a 2015-ös Ford Mustang modellig mindent lehetett látni. Hummer sajnos nem volt. És hogy miért? Há’mmer. 

Kétségkívül a legnépszerűbb a DeLorean volt. A kocsit a “Vissza a jövőből” filmekből ismerhetjük. (mondjuk, gyanús volt, hogy a hátsó ülésen ott volt a Mr Fusion egység … Ejj, Doki! )  

A statikus bemutató után konvojba rendeződtek a kocsik, és rendőri felvezetéssel pontosan 10 mérföldet tettek meg körbe-körbe Szegeden. 

Ahogy fotóztunk, adtak az érzésnek a sofőrök. Hátborzongató érzés, amikor elhalad melletted egy 5200 köbcentis, V8-as benzinfaló szörnyeteg, és a tulaj, hogy éreztesse az erőt, rendesen felbőgeti a motort … A beton is remegett alattunk! 

Pár kép. Sajnos a motorok hangját nem tudják visszaadni, de még így képen is átjön az “Amerika érzés”. 

Fotók: Saját
(utánközlés csak a szerző engedélyével) 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!