DELUXE

Ilyen a világ legtitkosabb országa

Van egy mondás: soha ne mondd, hogy soha. Nos, én megkockáztatok egy mondatot, amelyben ez a szócska szerepel: “Feltehetően soha nem fogok Észak-Koreába utazni”. 

A világ legtitkosabb, legelzártabb országában mégis akad egy-két rés, amin keresztül bepillanthatunk a hétköznapjaiba. 

A Koryo Tours utazási iroda két filmes, Rob Whitworth és JT Singh segítségével (valamint persze a phenjani vezetés engedélyével) elképesztő rövidfilmet készített a világ utolsó sztálini típusú diktatúrájának egy napjáról.

Kapcsolódó bejegyzésként ne hagyd ki a dél-koreai tenger látványát, amely évente kétszer kettényílik: IDE kattints!

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. azt láttad hogy fel van gyorsítva a film? és azt hogy ennek ellenére milyen kevesen lézengenek mindenhol? megvan minden rendezve.

 2. Lászlóné Kati Füzi says:

  Nekem is az tetszett nagyon, ami sokaknak: a tisztaság, a tágas nagy terek, a széles utak, utcák,járdák és a sok zöld fa és fű szinte mindenhol. Igazán nagyon élhetőnek tűnik. Persze nem tudni vidéken mi van és milyen a valódi élet igazából a Kedves Vezető országában, de ez a film egy nagyon kellemes, szép országot mutat be. Szívesen megnézném.

 3. Zsolt Dávid says:

  Szövegértelmezés? “(valamint persze a phenjani vezetés engedélyével)” tehát ez egy észak-koreai propagandafilm semmi más!

 4. Borbála Vezér says:

  ,,,csatlakozom az előttem szólóhoz!!!! nem úgy néz ki ez a város, mint ahol az a fene nagy “”diktatúra”” lenne a meghatározó!!!, inkább egy nyugati nagyvárost tükröz, tele jól öltözött emberekkel, akik feltehetően reggel van!!!, munkába indulnak,, tiszta, kulturált környezetben,,,nekem ez köszön vissza ebből a 3 perces tudósításnak beharangozott némaságból,,,mert azért valami magyarázat illett volna, hogy értse aki kíváncsi – mint én is – és megtekinti!!!

 5. Justis Magyar says:

  Óriási meglepetés volt ez a film. Mindenhol csodás rend és tisztaság, jólöltözött emberek, hihetetlenül szép metró, rend és fegyelem. Van taxi és futárszolgálat, internet. Egy diktatúrából nem ilyen filmet képzel az ember. Azért a vidéket is szívesen megnézném!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!