DELUXE

Korszakalkotó a Braille írással működő okosóra

285 millió vak és gyengén látó él a világban, akik megérdemlik, hogy élvezhessék a 21. század vívmányait. A dél-koreai Dot nevű tervező cég kifejlesztette és megalkotta a világ első, Braille írással működő okosóráját. 

A Dot okosóráján négy aktív Braille cella található, amelyek váltakozásával üthetőek be a különböző utasítások. Bluetooth csatlakozással bármilyen, a nem vakok által is ismert és használt alkalmazás elérhető, mint például a Messenger vagy a Google térképe. Szöveges üzenetek váltására is alkalmas a készülék. 

A Dot okosóra három évnyi fejlesztő munka eredménye és létrehozása közösségi összefogás eredménye. 140 ezer ember támogatását élvezték a kutatások, akik között meg kell említeni Stevie Wonder nevét is. 2017. márciusában kezdődne a gyártás, első körben százezer darabot dobnak piacra. A Braille okosóra piaci ára 320 angol font körülre várható, ami durván 128.000 forint. 

Forrás: dotincorp.com | Facebookmmm)

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!