DELUXE

“Már gyermekkoromban tudtam, hogy asztalos szeretnék lenni..”

Nagyon sokszor foglalkozott már a blog azzal a tendenciával, amely a főképp kétkezi munkát végző szakiparosok, fizikai munkavállalók tömeges, Magyarországról történő elvándorlását taglalja. Miközben rengeteg a diplomás és a diplomás munkanélküli, egyre kevesebb a lakatos, a szerszámgépszerelő, a szobafestő vagy egy jó kőműves. 

Éppen ezért éreztem úgy, kalapomat emelem azok előtt, akik szakmával a kezükben próbálnak itthon csodát tenni. Első bejegyzésemben egy szolnoki asztalost mutatok be, Tóth Lászlót, aki minden napját úgy tölti, hogy megpróbálja a meleg otthon varázsát beleálmodni az általa készített bútorokba. 

Fogadjátok szeretettel a bemutatkozását:

Már gyermekkoromban tudtam, hogy asztalos szeretnék lenni, így olyan szakiskolát választottam, ahol ezt a szakmát tanulhatom. 2009-ben végeztem, szakiskolai asztalos végzettséget szereztem. Olyan szerencsém volt, hogy azonnal a szakmában sikerült elhelyezkednem, először Tószegen, majd Szolnokon. Ez elég ritka, mert az én szakmámban a szakmaelhagyás igen gyakori, a kollégák feladják, nincs kitartásuk, nincs akaratuk megtanulni a fával dolgozni.
Eddigi szakmai utamon leginkább az egyedi bútorok gyártásában, nyílászárók cseréjében szereztem tapasztalatokat, illetve egy ideig dolgoztam Pahocsa Kálmán országosan is híres tetőfedő mellett, ahol ország szerte építettünk tetőszerkezeteket. Számtalan magánszemélytől érkezett megrendelés mellett, részt vettem többek közt a Szandaszőlősi Általános Iskola és AMI felújításának fás munkálataiban, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Tallin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanuszodájának felújításában, a Nagy Imre körúti társasházak és a Zagyvaparti Sétány társasházainak nyílászárócseréjében, egy jászsági közintézmény bútorállományának cseréjében, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola játszóterének felújításában, továbbá a HM MakeUP Stúdió bútorzatának gyártásában, Nemzeti Dohányboltok berendezésében, egyéb közintézmények és civil szervezetek irodabútorainak gyártásában. Lassan hét év szakmai tapasztalat, s számtalan legyártott egyedi bútor, kerti bútor, galéria, játszótér, irodabútor és nyílászáró cseréje, ami arra sarkallt, hogy egyéni vállalkozóként dolgozzam tovább.
 
További munkák: IDE kattintva
 
tl1
tl2
tl3
tl4
tl5
tl6
tl7
tl8
tl9
 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!