DELUXE

Luxus lakópark épült autisták számára

Nagyon gazdag családok autista gyermekekkel ültek össze még 2009-ben, hogy arról tanácskozzanak, mi lesz a gyermekeik sorsa, ha ők már nincsenek az élők sorában. Ekkor született meg a Sweatwater Spectrum elnevezésű lakópark ötlete.

16 fiatal felnőtt autista él ebben a 11 ezer négyzetméteres lakóparkban Kaliforniában. 2013-ban építette a Leddy Maytum Stacy Architects.

Négy egyforma, egyenként 302 négyzetméteres lakóházban négy-négy fiatal élhet egy világos, letisztult, visszafogott környezetben a legmodernebb energiatakarékos megoldásokkal. Több közösségi tér, konyhakertek, gyümölcsös, medence, fitnesz szoba, tankonyhák biztosítják a lakók kényelmét.

Minden házban a négy önálló otthonon-hálószobán tűl található fürdőszoba, nappali, könyvtár és pihenő szoba. Maximálisan figyeltek arra, hogy a házak is és a lakrészek is teljes mértékben egyformák legyenek, ami biztonságérzetet és nyugalmat is nyújt a zárkózott autista fiatalok számára. 

1_1

sw1-024

sw1-054

sw2-191

sw2-694

sw3-245

Forrás: arch daily

Magyar forrás további érdekességekkel

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!