DELUXE

Íme a 4 magyar, aki fent van az amerikai Forbes leggazdagabbak listáján

A Forbes összegyűjtötte a 400 leggazdagabb amerikai embert, és listába szedte őket. Az érdekes az, hogy négy közülük magyar származású.

Közülük a sokat emlegetett Soros György a legvagyonosabb  24,9 milliárd dollárjával. Róla direkt nem írok semmit, ami akár egy fikarcnyit is a politikára hajazna, így a wikipediát hívom segítségül:

Soros György – születési nevén Schwartz György – (Budapest, 1930. augusztus 12. –) magyar zsidó származású amerikai üzletember, közismert filantróp, közgazdász, író, a reflexivitás elméletének kidolgozója. A Közép-európai Egyetem (CEU) örökös kurátora és a kuratórium tiszteletbeli elnöke. A több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról is ismert. Magyarországon a Magyar Soros Alapítványt támogatja adományaival.

És róla direkt legyen is csak ennyi. Meg egy fotó:

george_soros_-_festival_economia_2012_01_cropped

fotó, info: wikipedia

Soros Györgyöt Thomas Peterffy tőzsdeguru követi.

Thomas Peterffy Magyarországon született 1944-ben. Ő az alapítója, elnöke és vezérigazgatója az Interactive Brokers Group nevű holdingnak. Személye kulcsszerepet játszott a bostoni tőzsde megnyitásában. Péterffy 1977-ben vándorolt ki az Egyesült Államokban, előtte építészeti előadóként dolgozott Magyarországon.

Fontos szerepet tulajdonítanak neki abban, hogy a tőzsdén bevezették az elektronikus kereskedelmet és a virtuális értékpapírokat. Saját cégének ő a többségi tulajdonosa.

thomas

fotó: ctpost.com

A következő a ranglistán Steven Udvar-Hazy, aki azzal foglalkozik, hogy repülőgépeket lízingel légitársaságoknak. Ismét nézzük, mit ír a Wikipedia:

Udvarházy Ferenc István (Steven Ferencz Udvar-Házy) (Budapest, 1946), magyar származású amerikai filantróp üzletember. Az Air Lease Corporation ügyvezető igazgatója. Korábban ő volt az elnöke és az ügyvezető igazgatója a ILFC-nek, mely a világ két legnagyobb repülőgép-bérbeadással foglalkozó vállalatának egyike. 

1958-ban hagyta el Magyarországot, először Svédországba, majd az Egyesült Államokba vándorolt. 

ud

fotó: magyarkozlekedes.hu

A negyedik résztvevő nevét bizonyára hallottad már, ő Charles Simonyi  szoftverfejlesztő 1,8 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

1948-ban született Magyarországon. Nevét ott tanultuk meg, miután saját maga által finanszírozottan immár kétszer is megjárta a világűrt. 

ch

fotó: wikipedia

Hogy ebből a listából mi a tanulság? Bármit el lehet érni, csak akarni kell. (És nem árt, ha magyarok vagyunk, ugye?)

Kapcsolódó bejegyzések, a címükre kattintva olvashatod őket:

London legszebb tortacsodáit egy magyar cukrász készíti

Nyílt levél azokhoz, akik Magyarországon bohóckodnak

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Barna Fehér says:

    De nem is előny manapság.

  2. Dezső Kálmán says:

    svarcgyuri, mint magyar :))

  3. Bill Toth says:

    Nem nagyon lehet elérni semmit.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!