DELUXE

Anya és kamasz lánya kalandjai a plázában

Én tényleg azt gondoltam, fiatalos, modern felfogású, normális ízléssel bíró, klassz anyuka vagyok, de miután az elmúlt hétvége egyik napját a 13 éves kamasz lányommal töltöttem egy plázában, rá kellett jönnöm: a kőkori, az őskövület vagy az elszenesedett régészeti lelet kifejezések jobbak illenek hozzám, mint az első sorban szereplő állítások.

Azzal az ötlettel vezérelve vetettük be magunkat azon a taknyos, esős, őszi napon a plázába, hogy a tinilánynak legyen valami meleg öltözete is az őszre, meg télre. Nálam a meleg öltözet vastag zoknikat, kötött pulcsikat, bolyhos kabátot vagy bundás csizmát jelenti és úgy gondoltam, ez egy teljesen kölcsönös vélemény. 

Hát, nem. A bundás csizma ötletétől mélyről jövő nevetőgörcs érkezett a képembe és mindenáron meg-megállni kényszerültem a menő, sportcipőmárkák pultjai előtt. Először felpróbálódott egy bugyirózsaszín félcipő, se nem téli, se nem meleg, de legalább bugyirózsaszín. Süket fülekre talált az érvelésem, miszerint az első esőtől beázik. Viszont hála ég, miután ezt magára öltötte, már ott, az áruházban fázott benne a lába, úgyhogy visszaraktuk. Jött egy komplett másfél óra, amelyben hófehér edzőcipőket próbálgattunk, egyiket a másik után. A szerepem két részből állt: én voltam a hevesen gesztikuláló, miszerint ezek nem télre való lábbelik, másrészt én vittem vissza a felpróbált cipők dobozait a polcokra. Nagy buli volt, még csak a cipőnél tartottunk, de én már haza akartam menni.

Végül a választottunk egy ormótlan bakancs lett, amitől azért csöpögött egy picit a nyolcvanas években szocializálódott, Depeche Mode-on felnőtt anyai szívem. 

bakancs

fotó: pixabay free image

A nadrágkérdést hamar letudtuk. Farmer és farmer és farmer, viszonylag rövid időn belül, viszonylag fájdalommentesen. 

De akkor még nem sejtettem, hogy szimplán négy óra hosszám fog elmenni azzal, hogy megfelelő felülruházatot találjunk. A kamaszlány elképzeléseiben ugyanis a minusz húsz fokban is tökéletes öltözék a haspóló, kockás ing kombó, majd jól ráöltözik egy bundás télikabáttal. Hogyne. 

Úgyhogy már én utáltam magamat, de kiselőadásba kezdtem a különböző üzletek kellős közepén arról, mi lesz ha felfázik, vagy megfázik a veséje, vagy folyton pisilnie kell, egészen odáig, hogy az hagyján, hogy esetleg a sok megfázástól neki nem lesz gyereke, de nekem nem lesz unokám. Konkrétan nagyon utáltam és utálom magam emiatt a hiszti miatt, de igazán hajmeresztő volt, ahogy rendre haspólókat próbálgatott fel, én pedig ültem egy-egy hokedlin és téptem a hajam.

Végül nagyon csinos zsenília pulóverekkel gazdagodtunk, amik alá ha húz haspólót, ott egye meg a fene, de legalább nem fázik meg a veséje. És nekem lesz unokám is.

jeans-828693_960_720

fotó: pixabay free image

Kabátot ismét gyorsan találtunk, hosszított, meleg, pihepuha és bundás valamit, ami tényleg ideális a télre. Sapkára idén nem volt szükségünk, ugyanis a legutóbbi, július kellős közepén beiktatott nyári bevásárlásunkkor vettünk a lánynak téli sapkát. Ne nevessetek, ritka mókás volt: akkor ugyanis azt találta a lány trendinek, hogy sapkát visel sapkával. 

Persze, a légkondis üzletben még hagyján, de amikor kiléptünk fülig téli sapkában a negyven fokra, ő is lekapta magáról a cuccot. Jé..

Az estét egy közös pizzázással toltuk le és a végén persze már nevettünk. Bár keletkezett pár ősz hajszálam, de imádom a csajt, ahogy formálódik, ahogy nem figyel már rám, mert önálló az értékrendje, ízlése, de ahogy mégis, még itt vagyok a háta mögött, anyatigrisként. Nagyon szeretlek, cica 🙂 

Kapcsolódó bejegyzések, a címükre kattintva olvashatod őket:

Milyen anyának képzeltem magam tiniként és milyen lettem..

Anya, inkább ne használj okostelefont!

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ez jött le a bejegyzésből? Nem volt 20 ezer forint sem az egész, hidd el, teljesen normális értékrendben élünk. De bizony egy 13 évesnél egy év alatt “kinövődik” szinte minden ruházat. Bejött a hideg, muszáj volt bevásárolni.

  2. Mayer Zoltán says:

    ….és ott hagytál a plázában vagy 100 ezer forintot,hogy a 13 éves kamasz lányod jól érezze magát a trendi cuccokban,hogy mire felnő,már csak a luxus életet tudja elfogadni,azon kivűl senkit aki kevesebb mint ő,vagy semmit ami neki nem trendi…és így lesznek majd ők az új elkényeztetett nemzedék,aki már 13 évesen a divat majma,és az anyja a rabszolgája…thanks.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!