DELUXE

14 meglepő szokás, amit a gazdag és sikeres emberek naponta gyakorolnak

Thomas C. Corley, a “Change Your Habits, Change Your Life.” c könyv szerzője összegyűjtötte a gazdag emberek szokásait. Egyik sem ördöngősség, egyik sem olyan titok, amire rányomták a “Szigorúan Bizalmas” bélyegzőt, úgyhogy meg is osztom veletek ezt a listát.

1 – Rendszeresen olvasnak

De nem csupán romantikus, szórakoztató könyveket olvasnak, hanem kifejezetten olyan irodalmat, amelyből tanulni, vagy inspirálódni tudnak. A Cotley által vizsgált személyek 88%-a a napjából legalább 30 percet szán önfejlesztéssel. Szabó Péter, hazánk méltán népszerű motivációs trénere több újságcikkben és közösségi csoportjában is mesélte, hogy ő reggelente, ébredés után bújja kedvenc könyveit. A gazdag emberek továbbá előszeretettel olvasnak más, gazdag és sikeres, kortárs hírességek önéletrajzi könyveit vagy olyan történelmi hősökről, állami vezetőkről, tudósokról szóló írásokat, amelyekből szintén inspirálódhatnak. 

2 – Rendszeresen edzenek

76%-uk minimum napi 30 percet edz. Népszerűek köreikben a cardio edzések, a jogging, a futás, vagy a séta, mivel ezek az edzésformák köztudottan a testen kívül az agynak is jót tesznek, azáltal, hogy segítenek odaszállítani az oxigént, és az idegsejtek is megszaporodnak tőle. Továbbá beindítja a glükóztermelést, és a glükóz az agy üzemanyaga. 

3 – Más sikeres emberekkel töltik az idejüket

Ez egy nagyon nagyon fontos pont. Bizonyára te is olvastál már olyan cikkeket, amelyekben celeb hölgyek új párra leltek egy-egy milliárdos vállalkozó személyében. Mindig, szinte kivétel nélkül mindig akad ezen cikk alatt olyan hozzászóló, aki keserűen odabiggyeszti: “ez sem egy tescos árufeltöltővel jött össze, jé”. Erre a kérdésre megvan a válasz: azért, mert nem találkoznak árufeltöltővel. Mert nem az a réteg az, amelyben ők mozognak. Az alapszabály pedig: annyira vagy sikeres, mint azok az emberek, akikkel rendszeresen érintkezel. Brian Tracy szerint annak az 5 embernek az átlaga vagy, akivel a leggyakrabban kerülsz kapcsolatba, és te válogatod meg, hogy milyen legyen az összetétel. A gazdagok mindig olyan emberek társaságát keresik, akik célorientáltak, optimisták, lelkesek, és akikből kinézik, hogy sikeresek, vagy azok lesznek. Ebből következik, hogy kerülik a negatív, kritikus embereket, mert az ilyenek a siker útjába állnak.

4 – A saját céljaik elérésére fókuszálnak

A te saját céljaiddal való törődés hozza el a hosszútávú boldogságot, és a vagyon felhalmozódását – írja Corley. Én pedig erre csak azt tudom mondani, amit már oly sokszor megfogalmaztam: foglalkozz a saját kis, körbepisilt territóriumoddal, éld a saját álmaidat, kövesd a saját céljaidat, mert ha mások helyett álmodsz, mások pénztárcáját, sikereit lesed, megmaradsz totyorogva a saját mocsaradban. 

5 – Korán kelnek

Arnold Schwarzenegger mondta: aludj gyorsan, mert amíg te alszol, más azért dolgozik, hogy téged megelőzzön. Reggel a test és az agy teljesítőképessége is nagyobb, ez tapasztalat. A vizsgált csoport fele kelt fel legalább 3 órával még mielőtt a napjuk elkezdődött volna. Ilyenkor olvasnak, tornáznak, relaxálnak, megtervezik a napjukat. 

6 – Több forrásból is van bevételük

Bár itthon, Magyarországon van egy olyan szólásmondás, miszerint “egy fenékkel ne ülj meg több lovat”, ezek az emberek erre tökéletesen rácáfolnak. Ők több lábon állnak, a 65%-uknak legalább 3 külön forrásból érkezik pénz a számlájukra.

7 – Van mentoruk

Mentor, példakép, nevezheted bárhogy, ugyanazt takarja. Ezek a gazdag emberek zömmel maguk előtt “lebegtetnek” valakit, vagy valakiket, akiket ők példaképüknek tartanak, miközben tudják jól, másoknak meg már ők jelentik a követendő példát. Ha van valaki, akire felnézel, alapból megtanulod, hogy a tisztelet és az alázat mennyire fontos a gazdasági életben. 

8 – Pozitívak

Corley leszögezi, hogy csak akkor lehetséges a hosszútávú siker, ha pozitívak vagyunk. Kapcsolódó bejegyzésként majd kattints IDE, mert erről a témáról írtam már egy nagyon fontosat.

9 – Nem mennek a nyáj után

Annyira vágyunk rá, hogy beolvadjunk a társadalomba, és így elfogadjanak minket, hogy ezért szinte bármit megteszünk. Ugyanakkor merni kilógni a csordából a siker egyik sarokköve. A sikeres emberek megteremtik a saját kis körüket, és másokat is odahúznak, akik szerintük oda valók.

10 – Tudnak viselkedni

A gazdag emberek betartják az illemszabályokat, és jó a modoruk. Ideérthetjük az udvariassági táviratokat, az apró figyelmességeket az évfordulókon, a decens öltözködést és az asztali etikettet.

11 – Segítenek másoknak, hogy ők is sikeresek legyenek

Ha segítesz más célorientált embernek, akkor te is sikeressé válsz. Senki sem egyedül válik sikeressé, hanem egy csapattal, vagy más sikeréhes emberekkel együtt. A legjobb módszer, amellyel kialakíthatod a saját csapatodat az, ha segítesz más törekvő, pozitív embereknek.

12 – Naponta 15-30 percet szánnak csupán gondolkodásra

A gondolkodás a siker kulcsa, reggel, vagy a nap során legalább 15 percet ezzel töltenek bűntudat nélkül, mert tudják, hogy hasznos. A pénzügyi dolgoktól kezdve az egészségig és a jótékonykodásig bármi lehet a téma, amit megvitatnak önmagukkal.

13 – Visszacsatolást keresnek

Azért félünk mások véleményétől, mert félünk a kritikától. Mégis a visszacsatolás által tudjuk meg, hogy mit csinálunk jól, és mit nem. Ez az, ami segít irányba állni, ha rossz úton jársz. Ha a kritikának van információtartalma, lehet tanulni belőle, épít, akkor hasznos is tud lenni. Az üres, lehúzó célzatú kötözködést persze nem kell figyelembe venni.

14 –  Nem néznek TV-t!

Ezt még nagyon kommentálni sem kell, ugye? 

billgates

Szerző: Bouvet

Az eredeti cikkek, amelyek alapján ez az írás készült:

http://businessinsider.com.via.snip.ly/nxc1w#http://www.businessinsider.com/habits-of-self-made-millionaires-2016-3

fotó: fortune.com

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szalay Miklós says:

    Az alábbi linken találtok egy elemző írást a sikerről, a sikervágyról, illetve az önértékelésről. Nem a siker receptje van benne, hanem arról szól, hogy hogyan működnek az előbbiek az emberben, a társadalomban.

    http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid046

    (A legfelső sor a kép tetején, “A siker motívuma”. Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!