DELUXE

Teszt: felismered-e a modern világ új csodáit?

A világ hét csodája: ismerjük, tanultuk, az ókori világ hét csodáját talán fel is tudjuk sorolni. A gízai piramisok, Szemiramisz függőkertje, az epheszoszi Artemisz-templom, Pheidiasz olümpiai Zeusz-szobra, a halikarnasszoszi mauzóleum, a rodoszi kolosszus és a pharoszi világítótorony. A felsoroltakból mára már csak a gízai nagy piramis létezik. Az összes többi építményt elpusztították a földrengések, a háborúk, vagy tönkretette az idő vasfoga.

2007-ben a New 7 Wonders Alapítvány  egy 21-es szűkített listával szavazást kezdeményezett a világ hét új csodája listájának összeállítására. A szavazás végeredményét 2007. július 7-én hozták nyilvánosságra. Ezzel párhuzamosan az “American Society of Civil Engineers” különböző kategóriákban hirdetett szintén hasonló listát. 

Természeti csodák, modern csodák, turisztikai csodák és víz alatti csodák is belekerültek ez utóbbiba.

Én pedig most jól összegyúrtam a világ összes hét csodáját és egy szuper kis tesztet készítettem nektek. Vigyázz, becsapós: az eleje még könnyű, a vége felé már nem garantálom. 

Te mennyit ismertél fel a tizenkettőből?

Kapcsolódó bejegyzés: 25 ország 25 fővárosát vajon felismered-e? IDE kattints!

És egy újabb teszt: retro magyar slágereket vajon felismersz-e egy mondatból? IDE kattintva megtudod!

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!