DELUXE

1,1 milliárd dolláros kastély a világ legdrágább otthona

Van az a pénzösszeg, amelyet már igazán nem tudok elképzelni sem. Például fogalmam sincs, ha húszezresekből állna, hány kilót nyomna? Megtöltene-e egy kamiont is akár? Vagy többet? 

1,1 milliárd dollár. Nem elírás. 860 millió angol font. Ennyiért keresnek vevőt a Villa Les Cèdres nevű kastélyra, amely Dél-Franciaországban található, a Côte d’Azur mentén, Saint-Jean-Cap-Ferrat faluban. 

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa Suzanne Marnier-Lapostolle vár, a villa 1924 óta az ő családja tulajdonában áll. A família minőségi szeszgyártással foglalkozik. 

Az épületet egyébiránt 1870-ben építették, II. Lipót belga király számára. A főépületben a tíz hálószobán kívül még bálterem is található – mondjuk, bálterem nélkül ennyi pénzért meg se akarnánk venni, nem igaz? 

A kertben hatalmas botanikus kert, húsz üvegház, grandiózus medence, hatalmas istálló van.

Aki esetleg beleszeretne a villába, szóljon Fortunának, mert legalább 10, de inkább 15 lottó ötösre volna szüksége hozzá – avagy kezdjen el mihamarabb minőségi szeszgyártással foglalkozni.

villa1

fotó: AFP/Getty Images

villa2

Fotó: Alamy Stock Photo

villa3

Fotó: Getty Images

villa4

Fotó: Alamy

villa5

Fotó: Alamy

villa6

Fotó: GoffPhotos.com

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!