DELUXE

A világ legnagyobb szállodájában tízezer szoba várja a vendégeket

A legutóbbi nyaralásunkkor egy olyan szállodában voltunk Siófokon, amelyben közel 200 szoba volt. Napközben annyira nem volt fullasztó, hogy azért igazán sokan vagyunk, de vacsorára megtelt az éttermi rész zsibongó gyerekekkel, tolongó felnőttekkel, ami néha azért ijesztő is volt.

Ehhez képest Mekkában most kezdték építeni a világ legnagyobb szállodáját, amelyben tízezer szoba várja a feltehetően kétszer, két és félszer ennyi vendéget. Elképzelhetetlen szám, ennyien egy hazai kisvárosban élnek, például Makón. 

Az Abraj Kudai hotelt 3,5 milliárd dollárból építik meg, a szaúdi pénzügyminisztérium felügyelete mellett. Tervező a Dar Tervezőiroda. 

Az épület tetején 12 torony és bennük 70 étterem várja majd a vendégeket. Az 1,4 millió négyzetméteren külön szintje lesz a szaúdi uralkodócsaládnak. A tetőn pedig helikopter leszállókat alakítanak ki. Külön konferencia központ is épül benne.

Az Abraj Kudai két csúcsot is megcélzott: ez lesz a világ legnagyobb szobaszámú szállodája és a világ egyik legnagyobb kupoláját is megépítik a legmagasabb tornyában.

Abraj-Kudai-hotel3

Abraj-Kudai-hotel5 Abraj-Kudai-hotel6

szaudihotal1

szaudihotel2

Forrás: Turizmusonline

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!