DELUXE

2016. augusztusában ismét várnak téged is Komáromban az amerikai autócsodák

Amerika: a kóla, a sült krumpli, a ketchup és a nagy köbcentis benzintemetők hazája. Az 50-es, 60-as években nagy divat lett a nagy teljesítményű gépkocsik forgalomba hozatala. Nincs min csodálkozni, hiszen akkoriban 50 cent volt 1 gallon (3.8 liter) benzin, az ország óriási volt, és a légi közlekedés még nem állt azon a szinten, mint most. 

Nézzünk meg párat ezekből a csodákból, és valljuk be magunknak, akár hölgyek, akár urak esetében, hogy bizony meg-meg dobban a szív. A régi pompájukat visszakapott autók (akár restaurált, akár újjá épített verziókban) roppant nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtők között. Nem egy esetben a ritkább, exkluzívabb példányokat befektetési szándékkal veszik a gyűjtők, hiszen alapjáraton igen borsos áruk van. 

 

Hudson Hornet 1951 – Ismertebben a “Hihetetlen Hudson Hornet” – Nálunk leginkább a Disney – Verdák című rajzfilmből ismerhető.

 Hudson

1955 Ford Fairlane Victoria – Ugye mindenkinek megvan a Rock N’ Roll detektív? 

1956 Ford Fairlane Victoria

1959 Cadillac Eldorado – AZ amerikai autó! Fenyő Miki óta mindenki tudja, hogy ebben virítanak a jampecok! 

1959' Cadillac Eldorado

És most jöjjön az akit mindenki ismer.  Ford Mustang. Tömeggyártott izomautó, széles állampolgári rétegeknek elérhető áron. A következő modellek egy kicsit túl vannak a szériamodelleken. 

1965 – Ford Mustang Shelby Gt. Carroll Shelby legendás autóversenyző a Ford kérésére fogta az utcai autót, és egy “kicsit” átalakított, feltuningolta, így a Ford is beszállt a versenyzésbe! 

65 mustang sehlby GT

1967 Ford Mustang Fastback 

Ford Mustang 1967

1967 Shelby Mustang GT 500 – Eleanor – a legenda! De csak mert egy filmben szerepelt. A kocsi nem létezett, egészen a Tolvajtempó című film elkészültéig. A képen látható 1967-es Mustang Fastback-ből átalakított egyedi műalkotás a második Tolvajtempó filmben szerepelt, amelyet 2000-ben forgattak Nicolas Cage főszereplésével.   

1967' Shelby Mustang GT 500...

1969 Dodge Charger 

1969 Dodge Charger RperT

Dodge charger1969

1969 Plymouth-GTX-426-Hemi – ez már egy újraépített és jelentősen felturbózott csoda! 

Plymouth GTX 426 Hemi '1969 ...

Chevrolet Impala Super Sport Convertible – Ez is szintén egy feltuningolt verda. De ahogy Lali mondta – Vagy Impala, vagy semmi! 

Chevrolet Impala SS Convertible

És a végére, egy olyan izomautó, amelyet kis hazánkban szinte mindenki ismer! Genral Lee – dél legendás tábornoka, az amerikai polgárháborúban – jelen esetben egy 1969-es Dodge Chargerbe bújtatva. Az itthon a Hazárd megye lordjai néven futó sorozatban az volt a lényeg, hogy mindig pórul járt a bumburnyák seriff,  és a fiúk száguldoztak a kocsival, mindig egy kicsit a tilosban, de szigorúan jó ügy érdekében. 

General Lee Charger

Bár ezek a képek többségében mind az Egyesült Államokban készültek, 2016 augusztusában, immár 15.-alkalommal a komáromi erőd masszív falai között, nagy valószínűséggel találkozhatunk majd ezen autócsodák európai gyűjtőivel, és magukkal a kocsikkal is. 

15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!