DELUXE

Íme egy molett blogger bikiniben, a tengerparton

Nagyon sokan olvastátok azt a levelet, amelyet egy édesanya fogalmazott meg aggodalmáról, mennyire nem fogadja el a társadalom, ha egy molett nő kimegy a tengerpartra/strandra és ott nem átall vállalni a saját, bikinibe vagy fürdőruhába bújtatott testét. A bejegyzés IDE kattintva olvasható. 

Éppen ezért gondoltam, hozom a történet “folytatását”, egy svéd blogger képével és soraival. 

Linda-Marie Nilsson egy svéd író, újságíró és nem mellesleg molett hölgy rakta ki idén május végén a fotóját a közösségi oldalán az alábbi szöveggel, amely igazán megfogalmazza sokunk véleményét:

„Elmondom, mi aggaszt, ha a strandon vagyok. Nem a narancsbőrös testem, vagy a nagy melleim, amelyek veszélyesen ki akarnak ugrani a bikinimből, ha túl sokat mozgok. Nem a fenekem, ami talán kicsit nagy a bikini alsómhoz, és még véletlenül sem a hasamon látható striák.

Egészen más miatt aggódom. A többiek miatt. A többiekért, akik pont úgy néznek ki, mint én, de szégyenkeznek. Akik törülköző mögött bujkálnak, vagy nem mernek kibújni a pólóikból. Aggódva nézem őket.

Sokan írnak nekem, hogy nem is mennek a strandra, mert nem szeretnék, hogy bárki lássa őket „így”. Így? Hogy így? Hát, ez az, ami engem borzasztóan elszomorít. 

Nem szabad lemondani a szórakozásról, pihenésről, csak azért, mert szégyenkezel a tested miatt.

Meg szeretném neked mutatni, hogy én bizony két másodpercig sem foglalkozom azokkal, akik a testemet bámulják. A testem az enyém, és szeretem őt. Mindent tud, amit a karcsúbb testek, csak nem olyan átkozottan gyönyörű. De szép.
Szomorú vagyok, hogy nem veszed észre, milyen szép vagy. Nézz a tükörbe, és ne a hibákat, hanem a szépséged lásd! Remélem, elgondolkodsz ezen.”

lisa

forrás: facebook, fordította: Bouvet

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Globoid says:

  Szerintem ő nem molett, hanem kövér. Ha nem is érdekli, hogy így néz ki, gondolhatna a jövőjére és a gyerekeiére, és ezzel együtt az egészségére.

 2. Szabó Ancsa says:

  Kedves Bottka Katalin! Valóban káros az egészségre a kövérség, de a hölgy nem konkrétan ezzel akart foglalkozni, hanem, hogy vállaljuk fel a saját testünket, és ne a retusált színésznők és modellek legyenek a példák. Sajnos ön is oda biggyesztette a végére,hogy ocsmányul néz ki. Önnek nem tetszik, de mi köze van az ő testéhez, ha a hölgyet nem zavarja, hogy hogy néz ki és másnak mi a véleménye róla. Ez lenne a természetes. Én meg az agyon plasztikázott nőkre mondom, hogy ocsmányul néznek ki, egyszer őket is utol éri a kor, esetleg a súlyfelesleg. Peták Katalinnak van igaza, mert valóban arányos alkat.

 3. Bottka Katalin says:

  A hölgy igen nagy tévedés áldozata. Aki megtévesztette, az saját maga. Attól ugyanis, hogy ő elfogadja magát, nem érdekli más emberek véleménye, attól még az egészségére nagyon is káros ez a kövérség. A túlterhelt ízületeitől kezdve a magas vérnyomás, egyéb keringési megbetegedések és a korai halál fokozottan veszélyeztetik. Fel kellene már fogni végre, hogy a kövérség nem csak hiúsági kérdés! Persze amellett ocsmányul is néz ki.

 4. Katalin Peták says:

  Ő egy egész jó, arányos alkatú, de kissé elhízott nő. Ha egy kicsit diétázna, mozogna többet, elég jó alakja lehetne.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!