DELUXE

Meseszép ékszerek és a lány, aki megálmodja és elkészíti őket

Alig pár napja mutattam be nektek ezen a felületen Csillát, aki gyantából és a mezőn talált virágokból készít olyan csudaszép és tüneményes ékszereket, hogy elállt a lélegzetünk.

Most mutatok nektek még egy magyar lánykát és a kincseit, mert őrá is oda kell figyelnünk. Csontos Vandát és a nevével fémjelzett Wanda Jewelleryt ismerjük meg és nézzük meg, ő hogyan s miből kreálja színpompás ékszereit.

Csontos Vanda vagyok, 22 éves. Ötvös, fémműves a végzettségem.

Napjainkban hatalmas probléma a Föld szennyezettsége, ezért is motivál, hogy ha kicsit is, de tegyünk, hogy jobb legyen a helyzet. “Őrült ez a lány!” – mondták rám sokan, amikor a Nespresso kávé kapszulákat szemeltem ki, hogy sokkal több van bennük, mint azt nagyon sokan gondolnák. Rengeteg lehetőség van egy ilyen aprócska tárgyban, amit az emberek zömmel csak a szemétbe dobnak. 

Kávékapszula újrahasznosításával készíted ezeket az ékszereket?

Pontosan. A kávékapszulák alap dizájnja szerintem annyira fantasztikus, hogy itt küldöm gratulációimat a kapszulák megálmodójának. Őt és a céget nagyon sokan támadják, miszerint az alumínium – ami valljuk be, nem tartozik a legnemesebb fémek közé – használati tárgyak gyártásával csak felesleges szemetet gyártanak, de ezek az emberek nem látják, mennyi lehetőség van ebben. Én megláttam bennük a szépet. 

Tehát adott egy kávézaccos alumínium kapszula és te ebből készítesz egy olyan nyakláncot, mint a képen? Amiben simán végig tudnál sétálni egy hollywoodi díjátadón is?

Igen és folyton újabb és újabb ötleteken töröm a fejem. Az ötletek tárháza kimeríthetetlen, néha csak úgy “kipattannak a fejemből”. Van, hogy felébredek az éjszaka kellős közepén, futok a papírért és a tollért és készítek egy gyors vázlatot, nehogy elfelejtsem az ötletet. 

Sokan támogatják a munkádat?

Jelenleg Londonban élek: az ittlétem alatt nagyon sok művésszel, valamint az ékszereim valódiságára kíváncsi emberrel ismerkedtem meg. Szerencsésnek mondhatom magam, mert sok barátom segít abban, hogy élhessek a szenvedélyemnek: támogatnak és tudatosan gyűjtik a kapszulákat. Olyan jó érzés, amikor a legkülönbözőbb helyekről jön egy csomag Wanda Jewellerynek címezve és mind kapszulákat rejt.

Hogyan lesz kávékapszulából ékszer?

Az érkező kapszulák ilyenkor még tartalmazzák a használt kávét. A zacc eltávolítása után kimosom szárítom és már készek is a használatra.

Mi életed mottója?

Walt Disney mondta: “Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni!”

DSC02116

DSC02236

DSC02535

DSC02574

DSC02638

DSC02642

DSC02643

DSC02877

DSC03017

DSC03023

DSC03079

DSC03147

DSC03254

DSC031614

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!