DELUXE

Virágokból készített, meseszép ékszerek

Amikor először megláttam Benyusz Csilla egyik munkáját – az épp egy karkötő volt -, szinte belém nyilallt az érzés: KELL! Ilyen ékszer nekem is kell, mert annyira …… él. Igen, sokáig nem találtam a szót, mivel is jellemezhetnék egy csupa virág karkötőt, de ránéztem és olyan életigenlés jött elő bennem, amit nehéz volt szavakba önteni. Hirtelen egy mező kellős közepén éreztem magam, ami ezernyi színben pompázik és szinte harapni lehet a levegőt és a virágillatokat.

Ismerjétek meg Csillát és munkáját, amelynek fantázianeve: Örökszép. Az ő sorai következnek:

Sokat gondolkodtam, hogyan tudnám a legegyszerűbben kifejezni ennek a különleges ékszertípusnak a lényegét. Természetes növényekkel dolgozom, amik a gyantában változatlan formában megőrzik színüket és alakjukat az örökkévalóságnak. Így esett a választás erre a régi hangzású, sokat mondó kifejezésre.

aranymezo2

Főállásomban grafikusként dolgozom egy remek stúdióban, ahol kivételes és inspiráló emberek közt tölthetem a mindennapjaimat, így szakmába vágott az arculat elkészítése. Én amolyan hiperaktív kreatív vagyok, mivel a munkahelyem nem elég a fölös alkotói energiáim levezetésére ezért folyton keresem az új kihívásokat.

A gyanta-ékszerkészítés technikájával többször is összefutottam már külföldi kézműves weboldalakon, de csak tavaly tavasszal érett meg a gondolat, hogy elsajátítsam. Nem kevés idő, energia és kudarc árán sikerült megtalálni a megfelelő alapanyagokat és elkészíteni az első tökéletes darabot, de azt kell mondjam, megérte. Aligha tudok még egy olyan kézműves tevékenységet mondani, ami ennyire ártatlan és egyben tökéletes, mint maga a természet ékszerbefoglalása.

ciklamenviragos2

Nem titkolt célom egy önálló márka felépítése, ahol kiélhetem minden kreativitásomat és stabil megélhetést biztosít. Ez rengeteg munkát és még annál is több tanulást igényel, de szerencsére nyitott személyiség vagyok. Szeretem, hogy a saját tempómban fejlődhetek, elvégre a lényeg, hogy örömöt jelentsen számomra ez az egész. A vásárlóim sok energiát adnak, egy fiatal lány a legutóbbi vásárban közölte, hogy bizony ő már évek óta várta, hogy Magyarországon is lehessen kapni gyanta karpereceket és alig várja a további munkáimat! Ezek az élmények felbecsülhetetlen töltetet adnak Nekem!

kaktusszal

Egy karkötő elkészítése áll az alapanyag kiválasztásából, fejben kitalálom, hogy, s mint áll majd össze a dolog, aztán öntőformába, folyékony gyantába helyezem egyenként a növényeket. Ezután kb. 12 óra a száradási idő. Ez alatt az idő alatt foglalatoskodom a webshoppal és a marketinggel. Amikor teljesen megszilárdult az ékszer, kifordítom az öntőformából és következik a csiszolás. Többféle csiszolóanyaggal lesorjázom az ékszer felső oldalát, majd tükörsimára csiszolom és UV álló pasztával polírozom. Ez a munkafolyamat egy karkötővel kb. 40-60 perc, persze minden darab más és más mennyiségű munkát követel.

kamilla_2

tarkabarka_karperec

A képeket a tulajdonos szerzői jogi védik. A bejegyzésnek csak az eredeti linkje közölhető tovább. 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Bouvet says:

  Kedves Edith, a bejegyzésben látható Örökszép facebook linken, valamint a http://gyantaekszer.hu/ honlapon.

 2. Edith Fencz says:

  engem is érdekelne hol lehet megvàsàrolni ezeket az egyéni, csodàlatos ékszereket?

 3. Kedves Ágnes, a bejegyzésben látható Örökszép facebook linken, valamint a http://gyantaekszer.hu/ honlapon.

 4. Kedves Éva, a bejegyzésben látható Örökszép facebook linken, valamint a http://gyantaekszer.hu/ honlapon.

 5. Nyári Éva says:

  Szia,ezeket hol tudnám rendelni, megnézegetni? Köszönöm a választ. Éva

 6. Ágnes Antalné Czimer says:

  Szeretném megtudni, hol lehet ezeket az ékszereket megvásárolni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!