DELUXE

A sokszoros milliárdos, aki minden fillért sajnál elkölteni

“Nincs szükségünk flancos autókra, hangzatos címekre, státusszimbólumokra, mert az erőnkre és az akaratunkra támaszkodunk!”

Ez a mondat a most 90 éves Ingvar Kamprad jelmondata, azé a svéd üzletemberé, aki az IKEA áruházláncot alapította meg. A világ 100 leggazdagabbjainak Forbes listáján folyamatosan jelen lévő férfi nemhogy nem szállt egy több milliárd eurós vagyonától, de nála spórolósabb üzletembert még nem hordott a hátán a Föld. 

Ingvar Kamprad minden fillér elköltésekor úgy érzi magát, mint akinek a fogát húzzák – ez az érzés bennem is megvan, ha hónap elején el kell vinnem sárga csekkeket a postára. A milliárdos üzletember viszont mindenkin túltesz:

Nem szokott fodrászhoz járni, csak akkor, ha véletlenül egy szegényebb, fejlődő országba téved az áruháza kapcsán tárgyalni, mert egy afrikai, utcai fodrász kétségkívül kevesebb pénzért nyírja meg a fejét, mint egy svéd hajszobrász. Természetesen ilyen országba sem magánrepülővel utazik, jó neki a másodosztály is. 

Ruháit, öltönyeit kizárólag használt ruha üzletekben vagy bolhapiacon veszi meg, mert ami jó volt valakinek, miért ne lenne jó neki is. Talán mondanom sem kell, hogy húszéves Volvóval közlekedik az üzletember. 

Az óriási vállalatot egyébiránt Kamprad három fia örökli, akiket a híres apa kitanított arra, hogyan kell követni az ő spórolós habitusát. 

Ennek ellenére mi szeretjük az IKEÁ-t, olvasd el ezt a vicces cikket is, a címre kattintva eléred: 7 dolog, amit az IKEÁ-nak köszönhetünk

ing2

Forrás: TheGuardian

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Andi Danyi says:

    Valljuk be őszintén, hogy az IKEA Magyarországon nem az olcsó kategóriába tartozik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!