DELUXE

A világ legnagyobb mesterséges vízesésétől leesik az állad

Gardens by the bay – avagy Az öböl kertjei a neve annak a szabadidőközpontnak, amely Szingapúr városállam szívében található. A káprázatos épületen belül ember alkotta arborétum található. Igen, jól olvastad: zárt épületben. 

Mintha egyenesen a Jurassic Parkban járnánk, a legkülönfélébb növények, csobogó patakok, vízesés is megtalálható odabent. Arra próbálják a szabadidőközpontban felhívni a figyelmet, mennyire fontos az egyensúlyt megtartani a modern technológia, az ipar és az építészet, valamint a természet között. 

Az épület két üvegkomplexumból áll, mindkettőben mesterségesen váltakozik a hűvös-száraz, a félszáraz-szubtrópusi, valamint a hűvös-nedves éghajlat, hogy az odaültetett páratlan növényvilágnak a lehető legtermészetesebb közeget nyújthassanak. 

A Gardens by the bay nem csekély 101 hektárnyi területen található és azzal büszkélkedhet, hogy a világ legnagyobb, beltéri vízesése is megtalálható falai között. 

Azokat a látogatókat, turistákat várják előszeretettel, akik számára fontos a környezetvédelem, Földünk megóvása és életük része a természet szeretete. 

Mivel egy picit messze található Szingapúr, hogy most azonnal el tudjunk látogatni oda, így mutatok pár, igazán pompás felvételt az “Öböl kertjeiről”. 

Kapcsolódó bejegyzések: ez a lakópark lett az év ingatlana Szingapúrban illetve “Érezd magad otthon” a mottója egy olyan helynek, ami szinte csak a mesében létezik

biodome1

biodome3

biodome4

biodome5

biodome6

biodome7

biodome8

SupertreeGrove6

Gardens by the Bay: Website 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!