DELUXE

Seattle: eltüntetik a világ legundorítóbb turistalátványosságát

Seattle, USA: az úgy volt, hogy 24 évvel ezelőtt sétált Seattle egyik utcáján egy fiatalember, aki megunta a rágózást. A sztori folytatódhatott volna úgy, hogy “ekkor fogta a rágót és kidobta egy utcai kukába”, de nem ez történt. Hősünk ugyanis rányomta a rágóját az egyik épület falára, majd továbblépett.

Ez a gusztustalanság annyira megtetszett még egy ipsének, hogy ő is ott nyomta el a rágógumit, ugyanott, a falon. Aztán jött még egy követő, meg még egy és mit ad ég, a seattle-i gumifal az évek hosszúsága alatt igazi turistalátványossággá nőtte ki magát. 

Mint a pécsi (francia, japán, stb) lakatfal, pont annyira spontán ötlet, amiből divathóbort lett – csak éppen egy kicsit undorítóbb. 

Kapcsolódó bejegyzés: konyhai eszközök a furcsa fajtából, IDE kattints, illetve ha már emlegettük, látogassunk el Pécsre IDE kattintva!

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-8d748

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-17d75

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-108fdd

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-979c8

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-5387f

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-21345

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-117587

img_7914

A seattle-i önkormányzat hála ég most úgy döntött, felszámolják a világ legundorítóbb turistalátványosságát, megszüntetik a Gum Wall-t. Négyezer dollárt költöttek arra, hogy eltűnjön ez a rémség, ami nem csak rusnya, de szerintem melegágya a fertőzéseknek, hiszen immár több millió használt rágógumi nyúlik, málik a falon. 

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-70fdd

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-643ed

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-3387f

24-years-worth-of-chewing-gum-removed-from-a-seattle-wall-4387f

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tibor Szentmarjay says:

    Csak kicsit kell utána olvasni és kiderül, Hogy nem felszámolják,hanem a falakat kellett karbantartani. Pillanatok alatt újra meg fog telni. 🙂

  2. Jukar Miklos says:

    Nagyon nagy kár érte, volt szerencsém látni. Megdöbbentő és letaglózó ott állni, az urban art és a popkultúra furcsa torzszüleménye volt ez az élő, terjeszkedő műalkotás. Aki volt már az USA-ban azt tudhatja, hogy hihetetlen sok urban art jellegű dolog van szerte a városokban és vidéken is (pl óriás orsók, fémszörnyek stb.., a városokban pedig tűzfalakat borító szőttes, fonás, cipőtalp stb..) Ehhez képest itthon és általában az európai kultúrában az önkifejezés ilyen nyilvános módja nemhogy nem tud kitörni, de kifejezetten üldözött is! Hiába no.. az USA-ban van még a szabadságnak nevezett valamiből.. örülök, hogy ha csak 3 évig is, de megízlelhettem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!