DELUXE

1 fontért, azaz 420 forintért adnak lakást Liverpoolban

Wavertree és a Picton városnegyedek Liverpoolban találhatóak, amolyan ottani nyolcadik kerület. Tele század elejei, tipikus angol sorházakkal, tudod, olyanokkal, amiket oly gyakran látunk a filmekben. Joe Anderson polgármester és a városvezetés már 2010 óta próbál vevőket találni ezekre a lakásokra – sikertelenül. 

Érthető a dolog, a sorházi lakások ugyanis igencsak lepukkant állapotban vannak, szükséges a felújításuk. A polgármester ekkor vette fejébe, hogy öt év parttalan próbálkozás után cselhez folyamodik: 1 fontért, azaz 420 forintos jelképes összegért megvehetőek ezek az ingatlanok azok számára, akik

  • felújítják a lakásokat
  • bevezettetik az áramot és a vizet, avagy felújítják a meglévő vezetékeket, csöveket
  • új konyhát, fürdőszobát építenek oda, ahol ez szükséges

Továbbá:

  • mindezt egy éven belül teszik meg úgy, hogy a lakást összességében öt évig nem is hagyják el, tehát teljességgel hosszútávban gondolkodnak.

Rögtön több ezer jelentkező is akadt az egyfontos lakásokra, amelyeknél az a bérlő vagy vevő lesz a nyertes, aki liverpooli munkahellyel rendelkezik, nincs a nevén már meglévő ingatlantulajdon és fel tud mutatni egy közel 14 millió forintnyi készpénzt, amely elegendő a lakás komplett felújítására. 

A 14 millió forintnak megfelelő font még így is töredéke annak, amennyiért Angliában lakásért tud jutni bárki is – egy olyan országról beszélünk ugyanis, ahol az ingatlanárak igazán az egekben vannak.

liv1

liv2

liv3

liv4

liv5

Forrás: Metro

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!