DELUXE

Érezd magad otthon! – ez a mottója a világ legszuperebb repülőterének

A minap olvastam egy bejegyzést arról, hogy a magyarországi Liszt Ferenc repülőtér Európa egyik legimpozánsabb reptere címet zsebelhette be. Amennyiben ezt a szavazást az egész világra kiterjesztették volna, számomra ezt a címet egészen biztosan a szingapúri Changi repülőtér kapta volna meg.

“Érezd magad otthon!” – ez a szlogenje a Changi reptérnek, amely olyan, mint egy kisebbfajta kalandpark, múzeum és interaktív játszóház egyben. Per mellékesen lehet fel- és leszállni repülőjáratokra, de szinte ez a funkciója elenyésző a többi, gigantikus látványosság mellett.

Az 1-es számú terminálon például úszómedence (!!!) is található, ami azért felettébb őrült ötlet egy repülőtéren. Ugyanitt található egy kaktuszkert is, amelyben negyvenféle, főleg Amerikából és Afrikából származó kaktuszokat lehet megcsodálni, némelyikük magasabb az embernél is. 

Ennek a terminálnak a nagy attrakciója a “Kinetikus eső” elnevezésű kompozíció, ami mellett képtelenség elmenni. 

changi_main_02

Tudom, hogy a “Kinetic Rain” nevű filmet ugyanolyan ámulattal fogjátok nézni, ahogy én is:

 

A 2-es számú terminál alap jegye a természetközeliség. Itt napraforgó kertet, orchidea kertet és egy elvarázsolt parkot is találhatnak az odaérkezők és ott várakozók. Az elvarázsolt park nem más, mint egy üvegből és mozaikokból összeállított illúzió, amely a fények játékával bűvöl el mindenkit. 

Kapcsolódó bejegyzés, új ablakban megnyílik: a létező legluxusabb repülőjáratok így néznek ki belül, IDE kattints!

changi1

changi2

A 3-as teminálon mozi és halastó található. De ami a leginkább lenyűgöző ebben az épületben, az úgynevezett Lepkeház, amelyben több, mint 1000 pillangó él. Elképesztő ötlet és zseniális megoldás, rajongok érte!

changi3

 

A 4-es terminál pont olyan, mint a többi, kommersz és hagyományos repülőtéri zsibongó: itt találhatóak a bevásárlóközpontok, éttermek, butikok és büfék.

Szerintem induljunk Szingapúrba! Már az érkezésünk egyedi lesz!

fotók: cometosingapore.com, changiairport.com

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!