DELUXE

Graffiti kastély Skóciában

Nem vagyok oda a graffiti műfajáért, de csak azért, mert itthon ez az egész arról szól, hogyan vágjuk tönkre egy-egy lakóházat, zömmel a tulajdonosok engedélye nélkül. Persze én is láttam már műalkotásba is illő fali képeket akár a vonat ablakából kinézve, akár a lakóhelyemen, Szegeden is. Kedvencem egy részletes térképet megformáló rajz az egyik panelház oldalán, amely úgy néz ki, mintha óriási könyv formájában tárná elénk az információt. 

A skót Kelburn kastély pedig tényleg egyedülálló: négy brazil és egy skót utcai művész – úgynevezett street art művész – városi hangulatot és dekorációt festett rá.

Az egész akció a kastély tulajdonosa, Patrick Boyle engedélyével történt még 2007-ben, de aztán a gróf egyszerűen beleszeretett kastélya egyedi kinézetébe, és addig őrzi meg a festést, amíg csak lehet. Mivel a cement, amire festettek, nem tesz jót a kastélynak, a tervek szerint idén nyáron meg kell tőle szabadulniuk, addig viszont itt van pár két, ámulásképp:

Ilyen volt:

kel2

Ilyen lett:

 

kel1

kelburn-castle-graffiti-brazil-street-art

kelburn-castle-graffiti-distance

kelburn-castle-graffiti-fusion

kelburn-castle-graffiti-mural

kelburn-castle-graffiti-up-close

kelburn-castle-graffiti-visitors

Forrás: http://all-that-is-interesting.com/kelburn-castle

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!