DELUXE

Csattanós mese a fáradt apukáról. Minden szülő számára!

Most olvastam egy mesét, nagyon tetszik és nagyon igaz, csak bólogatni tudtam, miközben olvastam. Igaz, nem vagyok hívő, de a történet nem is arról szól, hogy a benne szereplő édesapa Istenhez rimánkodott. 

A magam részéről hasonló élményem a saját édesanyámmal volt, aki folyamatosan azzal a félmondattal kápráztatott el, míg egy gyermekünk volt még és a férjem dolgozott, hogy “Nem csinálsz te, lányom, egész nap semmit!” Aztán amikor a fiamat szültem és tizenegy napra kórházba kellett mennem, azokra a napokra ez a véleménye egészen megváltozott. Délutánonként úgy jött be hozzám látogatni, hogy a nyelve is kifelé lógott és akkor, életében először és utoljára azt sikerült neki mondania, hogy “Elképesztő, mennyi munka van egy hároméves kislány mellett”. 

Vonatkoztassunk el attól, hogy a “Nem csinálsz te, lányom, egész nap semmit” azóta is porondon van, pedig már két gyerek van, iskolába járnak, én pedig dolgozom, mert én az egész történetből azt jegyeztem meg, amit akkor a kórházban mondott. 

És most jöjjön a mese, minden szülő számára:

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Minden nap dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült.

Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül nap mint nap, ezért egy este így imádkozott:

“Mindenható Atyám! Minden nap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretném, ha ő is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek Uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Ámen.”

És Isten az Ő végtelen bölcsességében meghallgatta a férfi a kérését. És a férfi másnap reggel már női testben ébredt. Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészíttette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni és kifizette a számlákat is. Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát. Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és még a konyhát is felseperje és felmossa… És már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafelé még vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak. Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett miközben vasalta a ruhákat. Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket. Megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta őket. 9-re már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött ő is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tőle, hogy szeretkezzen… és ő ezt panasz nélkül meg is tette.

Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott:

“Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét!”

És Isten az Ő végtelen bölcsességével ezt felelte:

“Fiam, látom, tanultál a leckéből, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak. Csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este teherbe estél.”

forrás: e-mail

apa

fotó: mindenegyben blog

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Id István Lehotzky says:

    Egy jó néhány ffi. társamra ráférne egy ilyen élmény!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!