DELUXE

Lomtalaníts, hátha kincsre lelsz!

Elfeledett kínai vázák, amelyek milliárdokért leltek gazdára

 

2010-ben egy kis londoni aukciósház árverésén döntötték meg az eddigi világrekordot.

Soha annyit még nem ajánlottak műtárgyárverésen antik kínai műkincsért, mint a nem túl nagy nevű Bainbridges aukciósház  árverésén elkelt vázáért.

Egy testvérpár a szüleik londoni házában talált rá lomtalanításkor az aukcióra felkínált, körülbelül 40 centiméter magas, áttört mintázatú, kék hasú, sárga nyakú, halas és virágos motívumokkal gazdagon díszített vázára.

53 millió fontot ért, szorozzátok be 400-zal, annyi forint.

 

váza1

 

 

Cipősdobozok és ruhák közt jóformán elfeledve porosodott évtizedeken át egy 18. századi kínai váza, amelyért végül 2,82 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) fizettek.

 

váza2

 

 

Az utolsó váza 45 éven keresztül porosodott egy yorkshire-i ház kandallópárkányán, amikor a tulajdonos úgy döntött, ugyan megnézeti, mennyit érhet. 3 millió fontot ért és ennyiért is kelt el, ami szintén több, mint egymilliárd forint. A kép írja is a nap poénját: a tulajdonos gyermekei még fociztak is abban a szobában, még jó, hogy nem verték le.

 

váza3

 

 

Szóval kacatolásra fel, csak erre tudlak biztatni benneteket!

 

forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!